Välkommen till en advents-knit along för oss som vill njuta av tiden före jul. Var med och skapa utan krav på prestation och perfekt resultat!

De som mailar ett foto på sitt slutresultat innan nyår deltar i utlottningen av en fin julklapp.

Wednesday, December 26, 2007

Pjuklarven

Handmade har stickat en vacker och godhjärtad pjuklarv!




Pjuklarven finns egentligen över hela världen, men har sin stora förekomst i mellersta Sveriges inland. Hur den förökar sej är okänt trots ihärdig forskning, men den förekommer som liten ofta kring garnkorgar.


Pjuklarven är anspråkslös och lever på det som serveras,restgarner eller kaksmulor och choklad, vilket som. Det finns dock dokumenterade fall då den helt gått lös på kanel i olika former som kanel-te, kanelbullar, kryddkakor, kanel-kolor osv. Varning utfärdas härmed till den som har några pepparkakor kvar efter julfirandet!


Pjuklarven trivs i alla sociala sammanhang, men likt en kameleont kan den gömma sej väl. Många som verkligen sett den har tagit den för en knölig socka, ett antennfodral, ett mjukisdjur eller rent av en provlapp!


Pjuklarvens uppdrag är att sprida olika kärleksbudskap. Man kan på fullvuxna pjuklarver se en knölliknande utväxt påryggen, många tycker att det likar ett hjärta. Pjuklarven manar till fred och samförstånd mellan människor av olika läggning och intresse, man har tom hört talas om östsvenska pjuklarver som gett sitt liv för att skipa fred mellan stickare som föredrog syntetgarner och de som var helt ullfrälsta. Med öppnare sinnen hos människorna, har pjuklarven en framtid att gå till mötes som stickarnas skyddshelgon!


Garn: Ullcentrums 6/2
Stickor: 4,5
Fyllning: röd ull.

3 comments:

Inger said...

Du är värd alla glada skratt du kommer att få.Tyvärr hinner jag inte få ihop någon innan tiden går ut.

Désirée said...

Heja pjuklarven!!!

Anonymous said...

Pjuklarv, så gulligt.