Välkommen till en advents-knit along för oss som vill njuta av tiden före jul. Var med och skapa utan krav på prestation och perfekt resultat!

De som mailar ett foto på sitt slutresultat innan nyår deltar i utlottningen av en fin julklapp.

Sunday, December 30, 2007

Bokmal

Ida har stickat en gullig halsduksprydd bokmal!
Det här är en bokmal, av sorten trestjärt, som just nu vilar bland matteböckerna, hennes favoriter.

Masken Max

Kine har stickat en cool kille med stil! Den stolte Masken Max kallar hon honom.

Fjantlarven Crimbo

Zooni har stickat en jättesöt fjantlarv som heter Crimbo! (Hihi, det känns precis som om jag skriver "Välkommen till världen-texter" till någon tidnings BB-foton...)

Saturday, December 29, 2007

Herbert

Leena har stickat en riktigt julfin filur som heter Herbert. Undrar om han är på väl på nyårsfest med sin silverfluga runt halsen?!

Herbert är en blandning av en fisk, kräfta och gräshoppa. Men snäll är han!

Tomtefiluren Heinz

Winodino har mailat en bild på den ståtliga tomtefiluren Heinz. Visst ser han cool ut!?
Tomtefiluren Heinz dök upp under min gran någon gång efter jul. Han har sedan dess inte lämnat julbockens sida. De två är nu bästa vänner och gör allt tillsammans. Heinz är välkommen att bo hos mig så länge han vill men kommer snart att gå i ide till nästa jul. (Heinz vill själv tillägga att om ni känner någon kvinnlig filur i hans proportioner är han väldigt intresserad av en dejt!)

Material: Marks och kattens feeling (till största delen)
stickor: 5,5

Julius, en Kalendarisus x-mas

Soilis skapelse heter Julius och är precis lika unik som alla andra filurer. Redo för nyårsfirande är den också, med både pärlor och paljetter!

Tillhör släkten-Kalendarisus x-mas. Insektsforskare på Riksmuséet har inte hört talas om mycke mindre sett en tocken filur. Är en så kallad raritet, finns bara i ett exemlpar. Betingar ett skyhögt pris om den mot förmodan skulle vara till salu, men det är den inte.
Den lystrar till namnet Julius. Gillar att ligga på Tv-en och kolla läget. Det kan ju tänkas att det dyker upp en liten Juliana så småningom.
Tillverkad av Lanett och mina ljuvliga ebenholtz stickor nr 2,5. Inombords full med hälsosam flamsäker vadd.

Friday, December 28, 2007

Karl-Alfred

Knyppeltantens filur heter Karl-Alfred och har en ovanligt vacker, färgrik teckning och mycket ståtlig hals.Karl-Alfred kommer snart få lekkamrater i form av katter (och är därför inte dekorerad så mycket). Han är stickad med Fugagarn som legat i ca 20 år till ingen nytta och med stickor nr 3.

Klave, en Claveus Optimalum

Birgitta har stickat en härlig maskätande filur (är det den som mumsar i sig alla tappade maskor?) som heter Klave.

En ny art har skådats i smålandsskogarna. Har fått namnet Claveus Optimalum, men kallas rätt och slätt Klave. Den lever mest av gröna maskar, men har även setts avnjuta pepparkaka och glögg.

Har ett brummande läte, men vid brunstighet hörs ett högt kluckande läte, som kan uppfattas flera mil bort. Är vänligt sinnad mot människor i allmänhet och stickerskor i synnerhet.

Finsk julpinne

Lysmask-Anna har kreerat en glittrande glad finsk julpinne.
Den gillar att klättra i julgranen, för att på det sättet undvika kattens klor och tänder. Antennerna använder den för att kunna navigera i mörkret. :-)
Den finska julpinnen är stickad av Novitas Nalle-garn på stickor nr 3. Burret på ryggen är lite Marks&Kattens diva.

Thursday, December 27, 2007

Fröken Flykt

Kattepus färglada filur heter Fröken Flykt och är så här söt:
Hon är stickad i Kool-Aid färgat ullgarn på stickor 4 1/2. Vingarna är gjorda av silvertråd.

Larve Larsson

Stickanna har stickat en söt grön filur som heter Larve och kikar fram på alla möjliga ställen!

Att man kan ha så kul hela december, tycker matte. En annan har ju fått jobba sig ut till verkligheten, lite tufft har det varit, tycker jag, LARVE LARSSON. Men nu lever jag ett behagfullt liv här hos husse och matte. Kravlar runt och dyker upp här och där.

:-* från LARVE

Kalle Kobra

Mias filur är av den äkta blåblodiga, kungliga sorten!

Det här är balle Kalle Kobra med prinsesskrona. Han är stickad i handpaintedyarn.com-garn i fg Oceanos, stickor 5 1/2 och är stoppad med gammalt grötris.

Zack, en Insectus julius

Snigelmamman har gjort en mycket julig och otroligt välarbetad filur vid namn Zack.
Namn: Zack
Art/familj: Insectus julius
Lever: i hushåll och tycker mycket om sällskap
Äter: allt, tycker mycket om barn :-)
Tycker bäst om: att ligga lagom högt så människorna ser honom och kan därmed få en liten kram.
Tycker: att han är jättesöt och ligger just och väntar på sin tvillingbror Zick.
Önskar: alla en god fortsättning till både människorna och till de som liknar honom, lite grann i alla fall.

Wednesday, December 26, 2007

Pjuklarven

Handmade har stickat en vacker och godhjärtad pjuklarv!
Pjuklarven finns egentligen över hela världen, men har sin stora förekomst i mellersta Sveriges inland. Hur den förökar sej är okänt trots ihärdig forskning, men den förekommer som liten ofta kring garnkorgar.


Pjuklarven är anspråkslös och lever på det som serveras,restgarner eller kaksmulor och choklad, vilket som. Det finns dock dokumenterade fall då den helt gått lös på kanel i olika former som kanel-te, kanelbullar, kryddkakor, kanel-kolor osv. Varning utfärdas härmed till den som har några pepparkakor kvar efter julfirandet!


Pjuklarven trivs i alla sociala sammanhang, men likt en kameleont kan den gömma sej väl. Många som verkligen sett den har tagit den för en knölig socka, ett antennfodral, ett mjukisdjur eller rent av en provlapp!


Pjuklarvens uppdrag är att sprida olika kärleksbudskap. Man kan på fullvuxna pjuklarver se en knölliknande utväxt påryggen, många tycker att det likar ett hjärta. Pjuklarven manar till fred och samförstånd mellan människor av olika läggning och intresse, man har tom hört talas om östsvenska pjuklarver som gett sitt liv för att skipa fred mellan stickare som föredrog syntetgarner och de som var helt ullfrälsta. Med öppnare sinnen hos människorna, har pjuklarven en framtid att gå till mötes som stickarnas skyddshelgon!


Garn: Ullcentrums 6/2
Stickor: 4,5
Fyllning: röd ull.

Adventus Tjugofjärdis

Kicki har stickat en filur av arten Adventus! Just hennes exemplar heter Tjugofjärdis och är så här snygg:

Tjugofjärdis är stickad i EcoUll på stickor nr 8.

Floppy

Maria har skapat en alldeles underbar filur vid namn Floppy! Se bara vilka vackra gröna ögon han har!
Art: okänd då den inte fanns på Linnés tid.
Material: mohair, vetekorn och vadd.
Stickor: rosenträ.
Kännetecken: känslig för ljus men älskar datorer, vill bo högt.

Tuesday, December 25, 2007

Skrattmyran Felix

Maja var först ut med att maila en bild på sin färgglada skrattmyra! Den här snyggingen har hon imponerande nog stickat i entrådigt ullgarn med stickor nr 1 och han mäter 13 cm i längd. Tjusigt!

Monday, December 24, 2007

24

Nu är det äntligen julafton och sista luckan står på vid gavel!

Självklart har jag sparat det roligaste till sist. Det är förstås NU du ser vad det är du har skapat!

Ta en rejäl titt på din filur, och tänk efter: VAD är det egentligen du har skapat? Vad kallas den här varelsen? Och ser den inte lite kal ut? Vad är det som fattas? Kanske ögon, öron, vingar, antenner, gadd, tunga, huggtänder, fjäll?

Nu har du till och med nyårsafton på dig att fixa till de personliga detaljerna och sedan döpa den nya art du skapat! Maila sedan ett foto till mig så är du med i utlottningen av det utlovade priset. Jag lägger dessutom ut bilderna på bloggen efter hand. (Skriv i mailet om du vill använda alias, eller ditt riktiga namn)

Min mailadress är frokenf1ATgmail.com ( Byt ut "AT" i adressen mot snabel-a!)

TACK alla ni härliga människor som stickat och stickar knasigheter med mig för glatta livet! Jag önskar er alla en riktigt behaglig, njutningsfull och


GOD JUL !

Sunday, December 23, 2007

23

Välkommen till lucka 23!

Dan före dan, och nu börjar era gissningar bli nära mina egna! Ja, för JAG vet ju inte vad DU stickar, eller hur?! ;)

I dag behöver du tre stycken snoddar som är sisådär mellan 8 och 25 cm långa.

De får inte vara tjockare än att du kan peta in dem i hålen du tillverkat i din stickning, men annars kan du välja vad du vill.

Du kan tex:

Sticka tre I-cords

Fingerpåta tre snoddar

Påta tre snoddar på en påtdocka

Virka tre långsmala saker

Fläta tre flätor

Göra tre snodda snoddar (dvs tvinna garn)

Tova tre korvar av ull

Fixa tre bitar tjockt garn

Sno en snodd (tex genom att klippa av någons skosnören)


Trä in snoddarna i hålen på filurens undersida. (Se bild) Slå en knut i var ände (eller fäst tex en stor pärla där) så att de inte kan glida ur igen. Jag vet ju inte hur tjocka snoddar och hur stora hål din filur har. Kanske vill du ta ett par stygn med garn runt om benen för att "tighta till" hålen lite, om de visar sig vara lite för stora.

Jag börjar förresten bli riktigt, riktigt nyfiken på era filurer. Jag hoppas få möjlighet att lägga ut bilder på många alster här senare!

Saturday, December 22, 2007

22

Välkommen till lucka 22!

Idag har vi ganska mycket att göra, men få inte panik. Hinner du inte idag så hinner du en annan dag. Kanske på annandagen rentav.

Dagens första uppgift:

Minska antalet maskor till hälften genom att sticka ett varv med 2 maskor tillsammans, hela vägen. (Får du en ensam maska över på slutet är det helt okej, sticka den då rätt!)

Ta av garnet, och trä det med hjälp av en grov nål genom de kvarvarande maskorna. (stick in nålen genom alla maskor så att nålens spets pekar åt samma håll som stickans spets) Dra åt, och fäst garnet.

Som du kanske gissat är det dags att sy ihop den här fina skapelsen, och fylla den med något trevligt!

Eftersom min filur är lite glest stickad vill jag "fodra" den så att fyllningen inte kan läcka ut. Du gör ju som vanligt som du vill.

Jag har använt en bit nylonstrumpa och fyllt den med grötris, men lite kuddstopp, gamla garnstumpar eller värsta fall en herrsocka fylld med makaroner (inte kokta) funkar säkert också!

Dagens andra uppgift:

Fixa till fyllningen och sy sedan ihop din filur på längden. Vilken sida du vill vända utåt bestämmer du själv!
Hur gick det? Jag är inte så bra på montering, dvs att sy ihop snyggt, så min filur har inte världens slätaste mage, men det har ju å andra sidan inte jag heller! :-)

Friday, December 21, 2007

21

Godmorgon!
Ledsen att det strulade med gårdagens lucka. Jag lade ut den före kl. 7 på morgonen, men tyvärr var datuminställningen fel så den hamnade långt ner bland inläggen.

Idag är det iaf den 21:e och dan före dan före dan före dopparedan, och här är dagens lucka!

Jag vill ju egentligen inte avsluta det här projektet, men okej då, vi minskar väl lite!

Dagens uppgift:

Första varvet stickar du rätstickning, och minskar 6 maskor, genom att sticka 2 maskor tillsammans på 6 ställen. (Var någonstans på varvet du minskar är inte så noga)

1 varv aviga maskor.

På tredje varvet stickar du rätstickning, och minskar 6 maskor, genom att sticka 2 maskor tillsammans på 6 ställen. (Var någonstans på varvet du minskar är inte så noga)

1 varv aviga maskor.

Har du kokat risgrynsgröt ännu? Och serverat den med mycket kanel? Om inte så är det läge att iaf köpa hem lite ris innan helgen, så att du har chansen att koka lite gröt, OM nu andan skulle falla på. Annars finns det ju annat man kan ha ris till.

Thursday, December 20, 2007

20

Vi är redan på lucka 20!

Jag vet att jag förbryllade några med ökningarna i går, så här mot slutet. Och vet ni vad? Jag tycker vi ökar lite till!

Dagens uppgift:

Sticka 1 varv rätstickning, men öka 6 maskor under varvet. (Var på varvet du ökar spelar inte så stor roll!)

1 varv aviga maskor


1 varv räta maskor

1 varv aviga maskor

Idag jobbar jag sista dagen innan jul. Ikväll ska jag BARA slappa, kanske sticka lite rätstickning och läsa.

Wednesday, December 19, 2007

19

Här kommer lucka 19!

Jag är på ombytligt humör och byter färg på garnet igen. Som vanligt gör du precis som du vill!

Dagens uppgift:

Sticka 1 varv rätstickning, men öka en maska i varje sida (tex genom att sticka en maska i både främre och bakre maskbågen).

1 varv aviga maskor

Sticka 1 varv rätstickning, men öka 4 maskor under varvet. (Var på varvet du ökar spelar inte så stor roll!)

1 varv aviga maskor

Vill du sticka mer? Varför inte fixa några pepparkaksgubbar att pynta med?

(Fast..alltså, är det bara jag som är lite rädd att bli anklagad för att ha rasistiska åsikter om man låter sådana hänga och dingla i granen? Huh!)

Tuesday, December 18, 2007

18

Godmorgon! Välkommen till lucka 18!

Nu vill jag byta garn igen. Vill du?


Dagens uppgift:

Sticka två varv resårstickning. ( *1 rät maska, 1 avig maska* Upprepa *-* varvet ut. )


Tycker du det var fjuttigt? Ta två varv resårstickning till.


Har du varit på tjusig fest på sistone? Gick det en maska på nylonstrumpbyxorna? Eller har du ett par nötta knästrumpor i byrålådan. Så bra. Spara dem. Du vet aldrig när de kommer till nytta!

Monday, December 17, 2007

17

Lucka 17 är här och ännu en ny vecka tar sin början!

Dagens uppgift:

Första varvet stickar du rätstickning, och minskar 6 maskor, genom att sticka 2 maskor tillsammans på 6 ställen. (Var någonstans på varvet du minskar är inte så noga)

1 varv aviga maskor.

På tredje varvet stickar du rätstickning, och minskar 4 maskor, genom att sticka 2 maskor tillsammans på 4 ställen. (Var någonstans på varvet du minskar är inte så noga)

1 varv aviga maskor.

Snyggt jobbat! Nu har vi inte så fasligt många luckor kvar på kalendern. Ser du vad som håller på att ta form?

Har du glömt att skicka önskelista till tomten? Eller är du rädd att tomten ska komma med garn i helt fel färg eller kvalitet? Här får du tips på några trevliga böcker att önska sig istället.

Sunday, December 16, 2007

16

Lucka 16 är öppen och vi får redan tända det tredje ljuset i adventsljusstaken!
Det är faktiskt bara åtta dagars kalendersticking kvar, så det är bäst vi börjar minska ner maskantalet lite till!

Dagens uppgift:

Första varvet stickas så här:
1 rät maska,
2 räta maskor tillsammans, sticka räta maskor tills 3 maskor återstår på varvet, 2 räta maskor tillsammans, 1 rät maska

1 varv aviga maskor

På tredje varvet stickar du rätstickning, och minskar 4 maskor, genom att sticka 2 maskor tillsammans på 4 ställen. (Var någonstans på varvet du minskar är inte så noga)

1 varv aviga maskor

Blev det någon kola i går förresten? Här är det stor risk att det kommer kokas en omgång till under dagen. :-)

Saturday, December 15, 2007

15

Välkommen till lucka 15!

Idag har vi nått en slags vändpunkt. Vi ska nämligen för första gången minska lite på maskantalet!

Dagens uppgift:

Första varvet stickas så här:
1 rät maska, 2 räta maskor tillsammans, sticka räta maskor tills 3 maskor återstår på varvet, 2 räta maskor tillsammans, 1 rät maska

1 varv aviga maskor

Tredje varvet stickas så här:
Sticka 5 räta maskor, gör ett omslag, sticka räta maskor tills 5 maskor återstår på varvet, gör ett omslag, sticka de sista 5 maskorna rätt.

1 varv aviga maskor

Tunga grejer det där! Är du helt utpumpad? För att få en rejäl dos ny energi rekommenderar jag att du under resten av tiden fram till jul intar en daglig dos av världens godaste kola. Gärna med kanelsmak.

Friday, December 14, 2007

14

Godmorgon!
Lucka 14 blir något att bita i. Idag blir det både hål och aviga maskor.

Dagens uppgift:

Dagens första varv stickas så här:
Sticka 5 räta maskor, gör ett omslag, sticka räta maskor tills 5 maskor återstår på varvet, gör ett omslag, sticka de sista 5 maskorna rätt.

1 varv aviga maskor

1 varv räta maskor

Dagens sista varv stickas så här:
Sticka 6 maskor avigt, sticka sedan räta maskor tills 6 maskor återstår på varvet, sticka de sista 6 maskorna avigt.

Hur gick det?
Blev det lite annorlunda? Helt okej! De där aviga är det inte så noga med. Egentligen. Och inte hålen heller. Man kan alltid ta en grov sticka och "meka" fram ett par hål senare. Milt våld är allt som behövs!

Thursday, December 13, 2007

13

Vi sjunger Sankta Lucia, och lucka nummer 13 är här!


Dagens uppgift:

1 varv räta maskor

Nästa varv stickas så här:
Sticka 6 maskor avigt, sticka sedan räta maskor tills 6 maskor återstår på varvet, sticka de sista 6 maskorna avigt.

1 varv räta maskor

1 varv aviga maskor


Ah, härligt jobbat! Nu är det dags för lite lussefika!


Wednesday, December 12, 2007

12

Lucka 12 är öppen!

Idag kära vänner ska vi göra HÅL! Häng på!

Dagens uppgift:

1 varv räta maskor

1 varv aviga maskor

Nästa varv stickas så här:

Sticka 5 räta maskor, gör ett omslag, sticka räta maskor tills 5 maskor återstår på varvet, gör ett omslag, sticka de sista 5 maskorna rätt.

1 varv aviga maskor

Tuesday, December 11, 2007

11

Hej stickvänner!
Nu har vi nått till lucka 11 och jag kan inte riktigt hålla tyst längre. Det är nämligen så roligt att läsa era kommentarer med gissningar och funderingar kring vad vi egentligen håller på med. Jag är medveten om att våra alster kan se rätt konstiga ut, och jag lovar er, konstigare kommer de bli! Ge inte upp bara för det, något kommer detta bli, men kanske inte precis det ni föreställde er från början...
(Och den som tycker sig har bättre saker för sig än att pyssla med knäppa adventsstickningar har naturligtvis gett upp för länge sedan, eller inte ens börjat sticka efter den här kalendern.)

Nog med babbel. Nu är det hög tid att sätta lite fart på stickorna!

Dagens uppgift:

Ett varv räta maskor

Ett varv aviga maskor

Sticka ett varv räta maskor till, men öka också 6 maskor under detta varv. Det är inte så noga var på var på varvet du ökar. Lite här och där blir bra!

Ett varv aviga maskor.

Monday, December 10, 2007

10

Godmorgon!
Hur blev resåren igår? Min blev inte så "resårig", men vad gör väl det!? Nu kör vi vidare!
Och jag vill byta färg igen. Du gör som DU vill.

Dagens uppgift:
*Sticka 1 varv räta maskor
Sticka 1 varv aviga maskor*

upprepa *-* en gång till

Klart!

Hur ser din stickning ut nu? Inte så här väl?

Behöver du mjuka upp stela stick-muskler nu så häng på de här killarna en stund!

Sunday, December 9, 2007

9

Lucka nummer 9 är öppen och det är dags att tända det andra ljuset i adventsljusstaken.
Sedan fortsätter vi med resårstickningen!

Dagens första uppgift:
Sticka *1 rät maska, 1 avig maska*
Upprepa *-* tills varvet är slut.

Dagens andra uppgift:
Repetera dagens första uppgift.

EDIT: Här missade jag ett varv resårstickning. Egentligen var det meningen att man skulle ta en repetition till. Vilken tur att det inte spelar någon större roll.

Det var väl lite lagom? Eller fick du inte nog? Ta ett par varv till då!
Och släck sedan ljusen är du rar. Det är vore skönt att slippa höra att du tvingats till utrymmingsövningar pga mig.

Saturday, December 8, 2007

8

Det här går ju undan. Vi är redan på lucka 8!

Jag vet inte hur du känner, men jag känner för att byta garn nu. Jag vill ha en annan färg. Du kanske redan har bytt. Eller inte alls vill byta. Det spelar ingen roll!
Men nu ska vi sticka resår!

Dagens uppgift:

Sticka *1 rät maska, 1 avig maska*.
Upprepa *-* tills varvet är slut.

Om du råkat få (förlåt, planerat att ha) ett udda antal maskor på varvet kan du förstås sluta med att öka en maska. Det blir nämligen enklast med ett jämnt antal maskor i morgon.

Nu tycker jag du ska ta ett avslappnande julbad så att du säkert hinner med det innan jul. För att ett bad ska kallas ett julbad måste du förstås hälla upp ett glas julmust, eller en kopp glögg och sätta på badkarskanten tillsammans med ett fat med lite gotter, och sedan ligga där riktigt lääääänge så du verkligen blir ren. (Ja, för om ingen är ren, så har ju inte jultomten någon att spänna framför släden. ;-))

Friday, December 7, 2007

7

Ah, äntligen fredag, och äntligen ny lucka! Idag slipper du dessutom avancerade beräkningar här!

Dagens uppgift:
*Sticka ett varv rätstickning.
Sticka ett varv aviga maskor men sticka fortfarande dina två/tre mittmaskor rätt.*


Upprepa *-* tills du tröttnar, tills det luktar brända pepparkakor från ugnen eller tills ljusshowen är slut.

Fick du lust att hänga upp ljusslingor över hela huset och trädgården nu? Varsågod! Själv nöjer jag mig nog med att blinka lite med ytterlampan en stund.

Wednesday, December 5, 2007

6

Välkommen till lucka nummer 6!

Idag ska vi ägna oss matematik i den högre skolan, men du kan känna dig lugn. Jag är ju mattelärare och kommer självklart lotsa dig igenom dagens uppgift, samt plåstra om dig om du skadar dig på vägen! Och du. Om du vill kan du bara sticka på rätt eller slätt och strunta i mitt prat om jämnt och udda och aviga saker i mitten.


Dagens första uppgift:

Räkna hur många maskor du har på stickan. Är antalet maskor jämnt ( 12, 14, 16, 18, 20, 22 osv är exempel på jämna tal.) eller udda (13, 15, 17, 19, 21, 23 osv är exempel på udda tal)?

Om du har ett jämnt antal maskor gör du så här:
Sticka alla maskor på varvet aviga, utom de två mittersta maskorna, dessa stickar du rätt.

Om du har ett udda antal maskor gör du så här:
Sticka alla maskor på varvet aviga, utom de tre mittersta maskorna, dessa stickar du rätt.


Dagens andra uppgift:

Sticka ett varv rätstickning.

Sticka återigen ett varv aviga maskor men sticka fortfarande dina två/tre mittmaskor rätt.


Sådär ja! Hur gick det?
Är du osäker på om din stickning "verkligen ska se ut så här"?
Utan att ha sett den svarar jag: Ja! Precis SÅ ska den se ut!

5

Hej alla stickande vänner! Idag blir det avancerat, så läs noga!

Dagens uppgift:

Öka en maska i början och slutet av nästa varv. (fortfarande stickar du rätstickning)

Sticka ett varv rätstickning.

Öka en maska i början och slutet av nästa varv. (fortfarande stickar du rätstickning)

Sticka ett varv rätstickning.

Nu kommer det aviga med dagens lucka! Det är dags att försöka få till lite slätstickning. Detta gör du enklast genom att:

Sticka ett varv aviga maskor.

Sticka ett varv rätstickning.

Hjälp, så jag har pressat dig idag! Men nu är du klar! Gå genast och sätt på kaffe, eller värm dig lite glögg, och sätt dig ner och pusta ut! Du kan VERKLIGEN vara nöjd med ditt dagsverke!

Förresten. Tyckte du att du såg du dubbelt där i början av beskrivningen? Eller såg du halvt? Det kanske bara blev ett ökningsvarv? Så fint. Då blir ju din stickning en aning mer unik!

Ps. Trots flertalet försök lyckas jag inte publicera inläggen på en bestämd tid, utan att jag själv är närvarande vid datorn. Därför kommer de nya luckorna upp antingen innan jag somnat eller efter att jag vaknat. Så får det vara, om ingen kan hjälpa mig med en lösning på problemet... Ds.

Tuesday, December 4, 2007

4

Nu när lucka fyra är öppen börjar du förstås ana vad detta ska bli, men snälla, skvallra inte än. ;)
Dagens uppgift:

Börja med ett varv där du ökar en maska i varje sida (tex genom att sticka 1 m i främre maskbågen, och 1 m i bakre maskbågen.)


Sticka tre varv rätstickning.

På nästa varv ökar du en maska i varje sida igen.

Sticka tre varv rätstickning.

Klart för idag. Hur ser din stickning ut nu? Antagligen ser den inte ut såhär:

Så ser nämligen min ut, och det vore ju otroligt märkligt om din vore likadan!

Ligger det fortfarande garnnystan kvar på golvet hos dig? Då får du ett städtips här:
Varje gång du går förbi ett nystan så kan du liksom putta till det lite med tån. Golvet blir polerat, samtidigt som garnet effektivt döljer ev. dammråttor och utgör ett vackert, och ständigt varierat, blickfång i rummet.

Monday, December 3, 2007

3

Hoppas du haft en skön första advent! Nu är det en ny vecka, en ny dag, en ny lucka!

Dagens uppgift:

På nästa varv ökar du en maska i varje sida (tex genom att sticka 1 m i främre maskbågen, och 1 m i bakre maskbågen.) Det är inte så noga hur du ökar, eller var på varvet du ökar, men undvik att göra omslag.

Sticka fem varv rätstickning.

Fem varv är ganska många varv. Tappade du räkningen på varven? Det gjorde jag också. Vad gör väl det? Här är vi inte petnoga! Ett godtyckligt antal varv i rimlig närhet av "5" duger fint!